Orieškový zákusok

Karamelovo-orieškový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Moje Jánovské pečenie.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Najprv som si zomlela a opražila oriešky. Použiť môžete aj vlašské orechy, je to len na vás. Pokiaľ oriešky chladli, vymiešala som celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Do toho som po lyžiciach pridávala vlažnú vodu. Po vychladnutí orieškov som zmiešala múku, prášok do pečiva a oriešky spolu.
  3. Vaječný základ a sypkú múčno-orieškovú zmes som zmiešala.
  4. Plech som použila o rozmeroch 32 x 42 cm. Dala papier na pečenie a cesto som naň vyliala. Piekla som na 170 stupňov 20 minút. Ale tu si už musíte vyskúšať šparátkom, či je cesto upečené podľa svojej rúry, každá si svoju rúru poznáte.
  5. Pokiaľ sa korpus piekol, urobila som krém. Uvarila som puding - mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom som dala na sporák ale nechala som si asi 3-4 dl, kde som vmiešala puding a múku pridala k teplému mlieku a uvarila hustý puding ktorý som dala vychladnúť. Medzi tým som vyšľahala maslo.
  6. Do vyšľahaného masla som po lyžiciach pridávala vychladnutý puding a poriadne vyšľahala, aby v kréme neboli hrčky. Krém hotový.
  7. Korpus upečený. Pokiaľ chladol, dala som krém do chladničky, teraz v tomto teple je to potrebné a dlhšie nám to trvá.
  8. Keď korpus vychladol, odstránila som papier na pečenie a korpus dala späť na plech a natrela krém.
  9. Posypala som opraženými lieskovými orieškami a šup do chladničky.
  10. Dobre stuhnutý koláčik s kávičkou.
  11. Odporúčam, je fajnový.
  12. Kuk na koláčik.