Karamelovo orechové gule (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Rýchly, nenáročný recept na gule. Netreba šúpať zemiaky ako na klasické slivkové gule a
obed máte hotový raz-dva... a navyše ...aký skvelý...:)
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Takže z toho kyslého mlieka, vajca, cukru, štipky soli, múky a sódy bicarbóny vymiesime cestíčko tak, že múku pridávame, dokým sa z cesta nebudú dať tvoriť guľky. (preto nebola uvedená gramáž múky)
- Tie potom nahádžeme do osolenej vriacej vody a varíme asi 15-20 minút na miernom ohni.
- Medzitým si urobíme karamel z masla a cukru.
Pridáme trocha vody a miešame, kým sa karamel nerozpustí.
Potom pridáme pomleté vlašské alebo iné orechy.
- Uvarené gule scedíme, ale neoplachujeme studenou vodou.
- Všetky gule rozrežeme na polovice a pridáme do panvice s karamelom a orechami
- Dobre premiešame.
- Servírujeme teplé, posypané práškovým cukrom.
Ked budete robiť ako ja orechové, môžete ich troška ozdobiť čokoládovou alebo karamelovou polevou, k makovým (ktoré sú takisto výborné) môžete podávať zavárané slivky.