Karamelové cukríky
Karamelky s kardamómom a pistáciami
Autor receptu: redakcia
Štipka korenia urobí zázraky, ale nesmie sa to s ním prehnať. Zelené kúsky orieškov navrchu karameliek sú na malú ozdobu aj ďalšiu chuť.* Keď sa vám sladká hmota rozpustí v ústach, oriešky zostanú na jazyku ako bodka za lahodnou chuťou.
50 ks porcií |
35 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu.
- Odstavíme z ohňa a vmiešame malú štipku mletého kardamómu a nahrubo nasekané pistácie. Môžeme použiť nepražené, nesolené alebo aj solené pistácie.
- Necháme 3 minúty odstáť a potom hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
- Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.
- Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.