Karamelové cukríky

Karamelky s kardamómom a pistáciami

Autor receptu: redakcia

Štipka korenia urobí zázraky, ale nesmie sa to s ním prehnať. Zelené kúsky orieškov navrchu karameliek sú na malú ozdobu aj ďalšiu chuť.* Keď sa vám sladká hmota rozpustí v ústach, oriešky zostanú na jazyku ako bodka za lahodnou chuťou.

50 ks
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu.
  2. Odstavíme z ohňa a vmiešame malú štipku mletého kardamómu a nahrubo nasekané pistácie. Môžeme použiť nepražené, nesolené alebo aj solené pistácie.
  3. Necháme 3 minúty odstáť a potom hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
  4. Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.
  5. Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.