Kapustový prívarok s mäsovými guľôčkami fotorecept
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
700 g |
|
5 strúčikov |
|
|
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do hrnca si dáme rozpáliť trochu oleja a medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu a nakrájame/ nasekáme/ nastrúhame si kapustu. Cibuľu opražíme do zlatista.
-
2
Pridáme kapustu, chvíľu pražíme a zalejeme vodou. Necháme dusiť asi 20 min.
-
3
Medzitým si očistíme zemiaky, z ktorých 4 nakrájame na kocky a pridáme k podusenej kapuste. Dolejeme vodou. Zvyšný zemiak postrúhame a využijeme na zahustenie. Rovnako na kocky nakrájame a rajčiny a pridáme do hrnca. Zakryjeme a necháme variť.
-
4
V mise si zmiešame mleté mäso, vajíčko, strúhanku, pretlačený cesnak a nadrobno posekanú pažítku.
-
5
Z hmoty tvarujeme menšie guľky, ktoré ukladáme na plech a pečieme 45 min pri 200 stupňoch.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu