Kapustový pilaf

Kapustový pilaf s kuracím mäsom

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto.* Na prípravu tohto jedla budete potrebovať iba zopár základných surovín. Kapustový pilaf s kuracím mäsom je sýty, chutný a plný bielkovín. Vynikajúci recept, ktorý spája 3 hlavné suroviny - kapustu, ryžu a kuracie mäso v chutnej podobe.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu zalejeme 700 ml vody alebo zeleninového vývaru, osolíme ju a varíme 10 minút.
  2. Potom k ryži pridáme na tenké pásiky nakrájanú očistenú kapustu. Hrniec zakryjeme a pilaf varíme ešte 20-30 minút.
  3. Občasne ryžu kontrolujeme, aby sa nepripálila, premiešame ju a prípadne ju aj podlejeme vodou. Pilaf bude hotový, keď kapusta dostatočne zmäkne a ryža bude krémová.
  4. Medzitým v druhom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom na malú kúsky nakrájané kuracie prsia.
  5. Ku koncu mäso okoreníme a osolíme.
  6. Hotový pilaf podávame s kuracím mäsom.