Kapustový pilaf
Kapustový pilaf s kuracím mäsom
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto.* Na prípravu tohto jedla budete potrebovať iba zopár
základných surovín. Kapustový pilaf s kuracím mäsom je sýty, chutný a plný bielkovín. Vynikajúci recept, ktorý spája 3 hlavné
suroviny - kapustu, ryžu a kuracie mäso v chutnej podobe.
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu zalejeme 700 ml vody alebo zeleninového vývaru, osolíme ju a varíme 10 minút.
- Potom k ryži pridáme na tenké pásiky nakrájanú očistenú kapustu. Hrniec zakryjeme a pilaf varíme ešte 20-30 minút.
- Občasne ryžu kontrolujeme, aby sa nepripálila, premiešame ju a prípadne ju aj podlejeme vodou. Pilaf bude hotový, keď kapusta dostatočne zmäkne a ryža bude krémová.
- Medzitým v druhom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom na malú kúsky nakrájané kuracie prsia.
- Ku koncu mäso okoreníme a osolíme.
- Hotový pilaf podávame s kuracím mäsom.