Kapustová polievka
Kapustová polievka

Kapustová polievka podľa babkinho receptu fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 7. decembra 2017
Kapustová polievka podľa babkinho receptu (fotorecept)
Foto: ancicka

Možno už viete, že ja obľubujem staré recepty našich babičiek, hoci aj ja som už niekoľko rokov babka, ale tie sú z pred a po vojnových čias. Táto polievočka je originál z takejto kucharskej knižky, ktorú som zdedila po babke. Sú to jednoduché a taktiež fajnové recepty. Suroviny si môže každý prispôsobiť podľa toho pre koľkých ľudí varí. Je známe, že ony varili od oka, ja to vo väčšine robievam tiež.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

trocha
300 g
2 ks
1-2 ks domáca
3-4 ks
1 ks (na postrúhanie)
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na troške masti si osmažíme cibuľku, pridáme kapustu a trocha ju osmažíme. Ku koncu pridáme klobásku nakrájanú na kolieska. Klobáska pustí šťavu a nakoniec podlejeme trochou vody a odstavíme.

    Kapustová polievka podľa babkinho receptu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej miske si taktiež osmažíme na troche masti cibuľku do sklovita, pridáme trocha červenej sladkej papriky. Zamiešame a dáme pozor, aby sa paprika nepripálila, lebo by bola horká. Keď nám paprika pekne zavonia, pridáme zemiaky pokrájané na krížalky, aj s vodou. Vody by malo byť len toľko, aby zemiaky boli pod vodou. Osolíme, uvaríme zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme k nim kapustu.

    Kapustová polievka podľa babkinho receptu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa zemiaky varia, očistíme si jeden zemiak a postrúhame na jemno. Zemiak použijeme na zahustenie a to z tohto dôvodu, že v polievočke je dosť masti aj z klobásky.

    Kapustová polievka podľa babkinho receptu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievočku zemiakom zahustíme a necháme prejsť varom a podľa svojej chuti dochutíme.

    Kapustová polievka podľa babkinho receptu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri podávaní môžeme dochutiť sladkou smotanou.

Diskusia k receptu

mijaita
Neznam nedobrou zelňačku. Druhů je hodně a každá něčím zajímavá. Stejně jako tahle tou strouhanou bramborou.
1x radost
bubaya
Včera sme takúto dojedli, juj či bola dobráááá. Každý má rád niečo iné, ale zaujímavé, že kapustnicu máme radi všetci, mladí, i starí. Aj my zahusťujeme kapustu strúhaným zemiakom,a moja maminka zas hovorí, že je to recept zo Sliezska.
jack
Ja už sa na ňu tešííím...Vyzerá fajn.
ivan14
Jen maličkost - na zelňačku používám vývar z uzeného masa. Vic mi to chutná. :-)