Kapustová diétna polievka

mrnousik - fotkamrnousik, 24. mája 2013
Kapustová diétna polievka
Foto: mrnousik

Túto polievku si robievam, keď potrebujem trochu odvodniť, trochu prečistiť organizmus a zároveň nechcem prísť pri jej konzumacii o vyvážený pomer bielkovín (96), sacharidov Zobraziť celý popisTúto polievku si robievam, keď potrebujem trochu odvodniť, trochu prečistiť organizmus a zároveň nechcem prísť pri jej konzumacii o vyvážený pomer bielkovín (96), sacharidov (176) a tukov (46) pri pravidelnom dennom behaní a cvičení. Vopred hovorim, že to nie je jedine denné jedlo, len alternatíva jedného z denných jedál, u mňa buď obeda, olovrantu alebo desiaty, a taktiež nezamienať s tukožravou polievkou :) Avšak ak ňou nahradíte jedno denné jedlo, tak pri aktívnom pohybe, pôjdu aj kila dole:) bielkoviny 96 g sacharidy 147 g tuky 46 g 5600 kJ

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
200 g (surový stav)
100 g (surový stav)
1-2 ks väčšia
200 g (dva veľké)
4 struky
1 PL
podľa chuti
podľa chuti nemusi byt
1 kocka
štipka




Postup

  1. 1

    Najprv si dam uvariť sóju s fazuľou (obe strukoviny pred varenim necham par hodin odstat v studenej vode, tu ešte vylejem). Vodu zo strukovín v ktorej sa neskôr varia nevylievam ale vmiešam do nej kyslú červenú kapustu aj so šťavou (mne chutí ked je taka kyslejšia). Prcnem tam lyžičku oleja, trochu rasce (len trošku, lebo rasca je už v kyslej kapuste), korenie.

  2. 2

    Cibulu si nakrajam na tenke pružky a vmiešam do zmesi v hrnci. Ak sa mi zda, že je málo vody, tak dolejem. Ešte vmiešam jednu kocku bujónu a varim. Ked už je soja, fazuľa a aj kapusta na oko uvarena, teda poživatelna, tak doplním zemiaky na drobné kusky pokrajane a cesnak.

  3. 3

    No a nakoniec degustujem a podla toho este dochutim. Sol velakrat nie je potrebna, lebo kapusta aj bujon dodaju svoju slanost, ale ak by predsa len, mozete podla chuti bud este jeden bujon alebo trochu soli pridat. Uplne na zaver dam este za polovicu polievkovej lyzicky domaceho mleteho kajenskeho korenia - teda mletych kajenskych papricek. Ale to je uz na vas, lebo nie kazdy to moze :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia