Kapustníky s údeným mäsom
Autor receptu: redakcia
5-6 porcií |
50 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Zo 100 ml mlieka, z kocky kvasníc a z cukru
spravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme
soľ, olej, mlieko a kvások, všetko spolu zamiešame
a vypracujeme cesto.
- Cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť asi
30 minút. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm
a vykrajujeme tvary podľa potreby.
- Vykrojené tvary naplníme a robíme šatôčky alebo
podľa potreby plníme vlastné tvary.
- Plnka: Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme
nakrájané údené mäso a kyslú kapustu. Plnku
osolíme, okoreníme, pridáme rascu a spolu podusíme
približne 20 minút. Potom ju necháme vychladnúť,
aby sme ňou mohli plniť cesto.
- Naplnené kapustníky potrieme žĺtkom a dáme piecť
do rúry rozohriatej na 180 °C na 25 – 30 minút. Počas
pečenia môžeme pripraviť dip na kapustníky z kyslej
smotany, čerstvého kôpru a cesnaku.
- Môžeme si pripraviť aj maxikapustník – na celý rozmer plechu rozprestrieme plát cesta, naplníme ho a prikryjeme ďalším plátom. Po upečení rozkrojíme na štvorce či trojuholníky.
|