Kapustnica (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V sobotu sme mali k obedu túto kapustnicu.Syn povedal , nech počkám , že mi prinesie údené kolienko a čerstvý chlieb z pekárne.Inak zvyknem variť všetko v jednom hrnci , no dnes som varila vo viacerých a napokon som to všetko spojila v jednom veľkom hrnci :-)

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny na kapustnicu.Bravčové pliecko , údené kolienko,klobásky a kyslú kapustu s cibuľou.Hríby som namočila do vody.
  2. Cibuľu som opiekla do sklovita .Pridala som bravčové mäso.Opiekla som ho , kým zbelelo.Potom som hrniec odstavila z ohňa a pridala som sladkú a štipľavú papriku , soľ , korenie .Mäso som uvarila v tlakovom hrnci asi za 25 minút.
  3. Uvarené bravčové mäso som pridala ku kapuste.
  4. Tu som v tlakovom hrnci v ľavo varila bravčové mäso , vpravo sa varí údené kolienko.
  5. Do veľkého hrnca som dala variť kapustu s klobáskami a bobkovým listom .Pridala som aj namočené hríby.
  6. Uvarené kolienko som vybrala , nechala vychladnúť .
  7. Mäso som obrala , pokrájala .
  8. Vývar z kolienka som pridala ku kapuste aj s mäsom z kolienka.Zároveň som vybrala z kapusty uvarené klobásky.
  9. Pridala som aj udusené bravčové mäso.Hrniec sa mi pekne naplnil.Teraz som do kapustnice pridala aj pretlačený cesnak.
  10. Syn priniesol ešte horúci chlieb.
  11. Vychladnuté klobásky som pokrájala,
  12. a šup s nimi do hrnca.Kapustnicu som zahustila tak , že som asi do 100 ml mlieka pridala 1,5 pl múky , vymiešala som to a naliala do kapustnice.Nechala som ju ešte asi 15 minút prevariť ,nech sa všetky chute dobre spoja.
  13. Medzitým , čo sa kapustnica ešte varila , som nakrájala ešte teplý chlieb a môžeme ísť obedovať.Dobrú chuť.
  14. Okrem mňa si všetci dali dupľu :-) Vnučka prišla o dva dni a pýtala sa , či z nej ešte zostalo.