Nepečená jahodová torta

Kapri torta bez pečenia

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Na korpus zmiešame mleté maslové sušienky, mleté mandle, roztopené maslo a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 26 cm a dáme do chladničky kým roztopíme čokoládu.
  2. Čokoládu roztopíme a nie už horúcu nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Vrátime do chladu kým pripravujeme jahodovú plnku.
  3. Jahody umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Dáme do misky, prilejeme trochu vody, pridáme cukor a necháme variť na miernom ohni. Uvarené rozmixujeme tyčovým mixérom, vlejeme k nim vanilkový puding rozpustený v troche vody a ešte chvíľu varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a nanesieme na čokoládovú vrstvu.
  4. Žltý krém: V časti mlieka rozmiešame Zlaté klasy, múku a žĺtok. Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so Zlatými klasmi, múkou a žĺtkom a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania.
  5. Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného rozpustenia. Ak sa nám aj spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme. Krém necháme vychladnúť, počas chladnutia ho tu a tam premiešame. Až potom ho nanesieme na jahodovú vrstvu.
  6. Na záver si pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu s trochou mlieka a rozotrieme na žltý krém. Necháme v chlade stuhnúť najlepšie cez noc.