Kapor vo vajci (fotorecept)

Autor receptu: marcia6

Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v našom okolí ho nepoznal a ani na nete som ho nenašla. Skúsili sme ho urobiť, bolo to prekvapivo chutné. Kapor bol jemný, voňal cibuľkou, mal svoju vlastnú chuť, ktorú som vôbec nepoznala, lebo vždy bola potlačená korením, citrónom alebo cesnakom.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Omastili sme wok pár kvapkami oleja a po zohriatí sme doň uložili mierne osolené podkovičky, ktoré sme ešte posypali štipkami bylinkového korenia na ryby. Bez podliatia sme ich zakryté nechali dusiť 10 minút.
  2. Ďalších 10 minút na druhej strane a už to krásne voňalo.
  3. Cibule sme nakrájali na tenké polkolieska, zasypali sme podkovičky a dusili sa v cibuľke 10 minút.
  4. Zaliali sme rozšľahanými osolenými vajíčkami.
  5. Posledný krát sme pootáčali, aby sa zálievka rozpadla a neostalo nám vajíčko surové. Dusili sme na slabom stupni v prikrytom woku. Pre mňa je to úplne nová a nezvyčajná kombinácia. Jedlo je jemné a sýte, zajedali sme chlebom. Prajeme Vám dobrú chuť a pozor na kosti.