Kapor na rýchlo (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Takto pripraveného kapra máme najradšej. Nepripravujem ho ja, ale manžel, ktorý je rybár a vďaka jeho záľube ich máme do sýtosti... A dnes ma prekvapil večerou, za čo som bola po 10-hodinovej pracovnej zmene viac ako vďačná...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kapra ponatierame cesnakovou pastou, nakoreníme, orascujeme a brušnú dutinu vytrieme horčicou. Môžeme použiť aj roztlačený cesnak, ale vtedy kapra aj osolíme.
  2. Kapra necháme chvíľu nažiť koreninami, do brucha mu vložíme plátok masla.
  3. Vyhrejeme rúru na 180 stupňov, vložíme do nej plech na ktorom budeme kapra piecť, na plech uložíme plátky masla. Keď sa maslo roztopí, porozlievame ho po celom plechu a uložíme naň kapra. Dáme piecť.
  4. Počas pečenia kapra 2-3 krát pretočíme a podlievame ho výpekom.
  5. Pečieme asi 25-30 minút podľa veľkosti ryby.
  6. Takýto krásny filet bez kostí som dostala na môj tanier...
  7. Obložila som si ho po svojom- čerstvou zeleninou- bez soli, neochutenou...
  8. Kapor po pol hodinke...
  9. Najradšej papáme rukami a zapíjame dobrým bielym vínkom, preberieme celý deň....