Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna

Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010
Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g
100 g
80 g
60 g
60 g
140 g
80 g
1 g
60 g
0,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením. Z hriankového chleba povykrajujeme ľubovoľné tvary kanapiek a opečieme ich nasucho na panvici alebo v hriankovači.

  2. 2

    Z upečeného kačacieho stehna nakrájame alebo natrháme malé kúsky a opečieme ich na olivovom oleji s čerstvým tymianom. Všetko navrstvíme na vykrojenú kanapku. Ozdobíme čerstvou vňaťou alebo pažítkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Základným pravidlom pri príprave kanapiek by malo byť dodržanie správnej veľkosti. Kanapka by mala byť iba taká veľká, aby si na nej hostia pochutili na jedno vloženie do úst.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: