Kaleráb plnený kačacím ragú
Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 19. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 19. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kaleráb očistíme a v mierne osolenej vode povaríme. Po vychladení vyberieme vnútro, aby sme mohli kaleráb naplniť.
- 2
Z kačacích stehien stiahneme kožu, stehná vykostíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme mäso a cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme rajčinový pretlak a spolu restujeme.
- 3
Potom všetko zalejeme zalejeme vínom, vývarom a pridáme tymian, prikryjeme a dusíme asi hodinu.
- 4
Do hotového ragú nasekáme zvyšné kúsky uvareného kalerábu a zmesou naplníme pripravené kaleráby, ktoré posypeme parmezánom a necháme zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu