Kaleráb plnený kačacím ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kaleráb očistíme a v mierne osolenej vode povaríme. Po vychladení vyberieme vnútro, aby sme mohli kaleráb naplniť.
  2. Z kačacích stehien stiahneme kožu, stehná vykostíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme mäso a cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme rajčinový pretlak a spolu restujeme.
  3. Potom všetko zalejeme zalejeme vínom, vývarom a pridáme tymian, prikryjeme a dusíme asi hodinu.
  4. Do hotového ragú nasekáme zvyšné kúsky uvareného kalerábu a zmesou naplníme pripravené kaleráby, ktoré posypeme parmezánom a necháme zapiecť.