Jablkový koláč

Kakaový jablčník

Autor receptu: helena10

Aktuálne, chutné, rýchle a nenáročné pečenie z domácich jabĺk vhodné pre každého.

25 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si očistím, ošúpem jablká a nakrájam na tenšie stredné plátky. Zasypem ich v miske cukrami, poriadne pretrasiem a nechám cca 30 minút postáť, aby pustili šťavu, ktorú použijem do cesta. Cukor sa nemusí celkom rozpustiť. Do cesta už ďalší cukor nejde.
  2. Na prípravu cesta poriadne vymiešam metličkou celé vajcia, primiešam olej a následne scedenú šťavu z jabĺk. Vsypem múku premiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a kakaom. Vymiešam hustejšie cesto. Ako posledné pridám nakrájané jablká aj so zostatkom šťavy a cukru. Lopatkou to poriadne premiešam.
  3. Kakaové cesto s jablkami rozotriem rovnomerne na hlboký plech 22x33 cm vystlaný papierom na pečenie. Povrch cesta zarovnám. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov za cca 25 minút. Skontrolujem. Nechávam vychladnúť.
  4. Nakoniec vrch koláča potriem domácim červenoríbezľovo-jablkovým džemom (schasnovala som zbytok džemu) a posypem nadrobno nasekanými mandľami.