Jablkový koláč
Kakaový jablčník
Autor receptu: helena10
Aktuálne, chutné, rýchle a nenáročné pečenie z domácich jabĺk vhodné pre každého.
Postup
- Ako prvé si očistím, ošúpem jablká a nakrájam na tenšie stredné plátky. Zasypem ich v miske cukrami, poriadne pretrasiem a nechám cca 30 minút postáť, aby pustili šťavu, ktorú použijem do cesta. Cukor sa nemusí celkom rozpustiť. Do cesta už ďalší cukor nejde.
- Na prípravu cesta poriadne vymiešam metličkou celé vajcia, primiešam olej a následne scedenú šťavu z jabĺk. Vsypem múku premiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a kakaom. Vymiešam hustejšie cesto. Ako posledné pridám nakrájané jablká aj so zostatkom šťavy a cukru. Lopatkou to poriadne premiešam.
- Kakaové cesto s jablkami rozotriem rovnomerne na hlboký plech 22x33 cm vystlaný papierom na pečenie. Povrch cesta zarovnám. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov za cca 25 minút. Skontrolujem. Nechávam vychladnúť.
- Nakoniec vrch koláča potriem domácim červenoríbezľovo-jablkovým džemom (schasnovala som zbytok džemu) a posypem nadrobno nasekanými mandľami.