Gaštanový zákusok

Kakaové gaštanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Je sezóna gaštanov, tak niečo sladké pre mlsné jazýčky.

22
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som vodu a olej. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala, preosiala do cesta a opatrne vareškou vmiešala.
  2. Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na ďalší a aj tretí a rovnako ako prvý sa piekli 10 min. Korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  3. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila hustý puding, ktorý som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny.
  4. Pridávala som po lyžici vychladnutý puding a...
  5. ...napokon som zamiešala aj gaštanovú hmotu.
  6. Do hotového krému som pridala 2 PL fernetu a zamiešala. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  7. Prvý korpus som uložila na podnos a pokvapkala som ho horúcim drienkovým lekvárom a natrela som ho polovicou krému a zakryla som ho druhým korpuspom.
  8. Druhý korpus som tiež pokvapkala horúcim drienkovým lekvárom a natrela druhou polovicou krému.
  9. Zakryla som ho posledným tretím korpusom, položila naň 4 kg soli a dala do chladničky na noc.
  10. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu a poliala, opäť som ho uložila do chladničky.
  11. Krájala som ho horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.