Kakaová roláda bez múky s krémom z mascarpone fotorecept
Táto roláda je rýchlo hotová, nie je presladená a vďaka tomu, že neobsahuje múku, je vhodná aj pre tých, ktorí držia bezlepkovú diétu.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vmiešame kakao. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a jemne vmiešame.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre pečieme na 180 °C asi 10 minút.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Vyberieme a preklopíme na vlhkú utierku (utierku namočíme do studenej vody a dobre vyžmýkame). Stiahneme opatrne papier a cesto spolu s utierkou pevne stočíme do rolády. Necháme takto stáť asi 10 minút, potom roztočíme a roládu stočíme naspäť už bez utierky. Necháme vychladnúť.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme do pevného krému.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Roládu roztočíme, natrieme krémom.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Opäť stočíme. Dáme do chladu.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Krájame na rezy. Je dobré krájať roládu až na druhý deň.
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu