Kakaová roláda
	        Kakaová roláda z bielkov (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu.. 
| 		  
				  	  
				  	20-22  porcií  | 
				  	  
				  	45-50 minút príprava  | 
				  	  
				  	12-15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
 - Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zašľaháme olej, nakoniec na nízkych otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.
 - Cesto zľahka premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a uhladíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 12-15minút.
 - Upečený korpus zrolujeme za horúca spolu s papierom, necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
 - Smotanu na šľahanie, Smetafix, vanilínový cukor vyšľaháme do tuha,  zašľaháme mascarpone a čokoládové kúsky.
 - Korpus opatrne rozvinieme, rozotrieme 2/3 plnky, pomocou papiera na pečenie zrolujeme a papier odstránime.
 - Konce rolády zrežeme, roládu preložíme na podnos alebo plech a necháme stuhnúť v chladničke.
 - Po stuhnutí vrch potrieme zvyšokom plnky, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť...