Kakaová roláda
Kakaová roláda z bielkov (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu..
20-22 porcií |
45-50 minút príprava |
12-15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
- Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zašľaháme olej, nakoniec na nízkych otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.
- Cesto zľahka premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a uhladíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 12-15minút.
- Upečený korpus zrolujeme za horúca spolu s papierom, necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
- Smotanu na šľahanie, Smetafix, vanilínový cukor vyšľaháme do tuha, zašľaháme mascarpone a čokoládové kúsky.
- Korpus opatrne rozvinieme, rozotrieme 2/3 plnky, pomocou papiera na pečenie zrolujeme a papier odstránime.
- Konce rolády zrežeme, roládu preložíme na podnos alebo plech a necháme stuhnúť v chladničke.
- Po stuhnutí vrch potrieme zvyšokom plnky, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť...