Kakaová roláda

Kakaová roláda z bielkov (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu..

20-22
porcií
45-50 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
  2. Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zašľaháme olej, nakoniec na nízkych otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.
  3. Cesto zľahka premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a uhladíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 12-15minút.
  4. Upečený korpus zrolujeme za horúca spolu s papierom, necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
  5. Smotanu na šľahanie, Smetafix, vanilínový cukor vyšľaháme do tuha, zašľaháme mascarpone a čokoládové kúsky.
  6. Korpus opatrne rozvinieme, rozotrieme 2/3 plnky, pomocou papiera na pečenie zrolujeme a papier odstránime.
  7. Konce rolády zrežeme, roládu preložíme na podnos alebo plech a necháme stuhnúť v chladničke.
  8. Po stuhnutí vrch potrieme zvyšokom plnky, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť...