Kakaová roláda
Kakaová roláda

Kakaová roláda s vaječným likérom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 16. apríla 2022
Kakaová roláda s vaječným likérom
Foto: Kulinární studio MAFRA
12
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 bal.
100 g
100 g
20 g
4 PL
Plnka:
100 g
200 g
1 bal.
250 g
50 ml
50 g
Na ozdobenie:
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Nakoniec postupne vmiešame olej.

  2. 2

    Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Necháme na papieri vychladnúť, potom papier opatrne z korpusu stiahneme. Korpus prenesieme na čistý papier na pečenie.

  3. 3

    Plnka: Maslo vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme tvaroh a premiešame. Krém rozdelíme na polovicu, do jednej polovice vmiešame likér a do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu.

  4. 4

    Korpus potrieme likérovým krémom a pomocou papiera na pečenie stočíme do rolády. Roládu na povrchu potrieme čokoládovým krémom.

  5. 5

    Čokoládové hoblinky: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme ju stierkou a necháme stuhnúť. Pomocou hladkého noža vytvárame dlhými ťahmi hobliny.

  6. 6

    Roládu ozdobíme hoblinkami čokolády a cukrovými vajíčkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia