Kakaová roláda s vaječným likérom
mesačník Varecha, 16. apríla 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 4 PL |
|
| Plnka: | |
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| 50 ml |
|
| 50 g |
|
| Na ozdobenie: | |
| 50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Nakoniec postupne vmiešame olej.
- 2
Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Necháme na papieri vychladnúť, potom papier opatrne z korpusu stiahneme. Korpus prenesieme na čistý papier na pečenie.
- 3
Plnka: Maslo vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme tvaroh a premiešame. Krém rozdelíme na polovicu, do jednej polovice vmiešame likér a do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu.
- 4
Korpus potrieme likérovým krémom a pomocou papiera na pečenie stočíme do rolády. Roládu na povrchu potrieme čokoládovým krémom.
- 5
Čokoládové hoblinky: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme ju stierkou a necháme stuhnúť. Pomocou hladkého noža vytvárame dlhými ťahmi hobliny.
- 6
Roládu ozdobíme hoblinkami čokolády a cukrovými vajíčkami.
Tiež kakaová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu