Kakaová roláda
Kakaová roláda s vaječným likérom
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Nakoniec postupne vmiešame olej.
- Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi
10 minút. Necháme na papieri vychladnúť, potom papier opatrne z korpusu stiahneme. Korpus prenesieme na čistý papier na pečenie.
- Plnka: Maslo vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme tvaroh a premiešame. Krém rozdelíme na polovicu, do jednej polovice vmiešame likér a do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu.
- Korpus potrieme likérovým krémom a pomocou papiera na pečenie stočíme do rolády. Roládu na povrchu potrieme čokoládovým krémom.
- Čokoládové hoblinky: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli
a vylejeme na plech vystlaný papierom
na pečenie, rozotrieme ju stierkou a necháme stuhnúť. Pomocou hladkého noža vytvárame dlhými ťahmi hobliny.
- Roládu ozdobíme hoblinkami čokolády a cukrovými vajíčkami.
|