Kakaová roláda

Kakaová roláda s vaječným likérom

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Nakoniec postupne vmiešame olej.
  2. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Necháme na papieri vychladnúť, potom papier opatrne z korpusu stiahneme. Korpus prenesieme na čistý papier na pečenie.
  3. Plnka: Maslo vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme tvaroh a premiešame. Krém rozdelíme na polovicu, do jednej polovice vmiešame likér a do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu.
  4. Korpus potrieme likérovým krémom a pomocou papiera na pečenie stočíme do rolády. Roládu na povrchu potrieme čokoládovým krémom.
  5. Čokoládové hoblinky: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme ju stierkou a necháme stuhnúť. Pomocou hladkého noža vytvárame dlhými ťahmi hobliny.
  6. Roládu ozdobíme hoblinkami čokolády a cukrovými vajíčkami.