Kačacie stehno s mrkvovo-zemiakovou kašou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
na 120 °C

Postup

  1. Nasolené stehná vložíme do kačacieho tuku, aby boli celé zaliate, a dáme piecť pri teplote 120 °C asi 120 minút.
  2. Na prípravu mrkvovo–zázvorovej zemiakovej kaše dáme variť zemiaky s mrkvou asi na 35 minút. Nakoniec pridáme nastrúhaný zázvor a vyšľaháme s mliekom a maslom kašu.
  3. Príprava konfitovanej cibuľky: Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a chvíľu ju redukujeme, potom postupne pridávame víno a balzamikový krém, spolu redukujeme, až kým nedosiahneme požadovanú hustotu.
  4. Balzamikové krémy sú vyrábané premiešaním vyzretého balzamikového octu s koncentrovaným hroznovým muštom. Vzniknutý krém sa vyznačuje výraznou hustou konzistenciou a bohatou, zrelou chuťou.