Kačacie stehno s mrkvovo-zemiakovou kašou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
120 minút na 120 °C |
Postup- Nasolené stehná vložíme do kačacieho
tuku, aby boli celé zaliate,
a dáme piecť pri teplote 120 °C
asi 120 minút.
- Na prípravu mrkvovo–zázvorovej
zemiakovej kaše dáme variť zemiaky
s mrkvou asi na 35 minút. Nakoniec
pridáme nastrúhaný zázvor a vyšľaháme
s mliekom a maslom kašu.
- Príprava konfitovanej cibuľky:
Z cukru pripravíme karamel, do ktorého
vložíme na mesiačiky nakrájanú
cibuľu a chvíľu ju redukujeme, potom
postupne pridávame víno a balzamikový
krém, spolu redukujeme, až kým
nedosiahneme požadovanú hustotu.
- Balzamikové krémy sú vyrábané premiešaním vyzretého balzamikového octu s koncentrovaným hroznovým muštom. Vzniknutý krém sa vyznačuje výraznou hustou konzistenciou a bohatou, zrelou chuťou.
|