Kačacie prsičká v šošovicovo–gaštanovom kréme

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia môžeme podávať aj ako čips na polievke a dosiahneme to tak, že ich nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote (110 °C), kým nebudú chrumkavé.
  2. Na masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, čerstvý tymian a koreňovú zeleninu, nakrájanú na kocky. Zeleninu poriadne zarestujeme, pridáme na kocky nakrájaný zemiak, vopred namočenú a scedenú šošovicu a väčšiu časť gaštanov.
  3. Všetko zalejem vývarom a varíme do zmäknutia šošovice. Polievku rozmixujeme a pre dokonalosť prepasírujeme cez sitko. Pridáme smotanu a dochutíme. Servírujeme s gaštanmi a údenými kačacími prsiami.