Kačacie prsičká v šošovicovo–gaštanovom kréme
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 110 °C |
Postup- Kačacie prsia môžeme podávať aj ako čips na polievke a dosiahneme to tak, že ich nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote (110 °C), kým nebudú chrumkavé.
- Na masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, čerstvý tymian a koreňovú zeleninu, nakrájanú na kocky. Zeleninu poriadne zarestujeme, pridáme na kocky nakrájaný zemiak, vopred namočenú a scedenú šošovicu a väčšiu časť gaštanov.
- Všetko zalejem vývarom a varíme do zmäknutia šošovice. Polievku rozmixujeme a pre dokonalosť prepasírujeme cez sitko. Pridáme smotanu a dochutíme. Servírujeme s gaštanmi a údenými kačacími prsiami.
|