Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia so šúľancami a s malinovou omáčkou

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 17. februára 2020
Kačacie prsia so šúľancami a s malinovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g
Šúľance:
600 g
250 g
2 ks
50 g
Malinová omáčka:
80 g
250 g čerstvé
400 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia ochutíme soľou, korením a tymianom, orestujeme najskôr zo strany kože dochrumkava, potom otočíme a restujeme z druhej strany. Dopekáme v rúre rozohriatej na 130 °C asi 15 minút, aby boli prsia ružové.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vode asi 5 minút. Na panvici roztopíme maslo, opražíme nasekané pistácie, pridáme šúľance a spolu opečieme.

  3. 3

    Z cukru pripravíme karamel, pridáme červené víno, maliny a zredukujeme na polovicu. Omáčku prepasírujeme cez jemné sito a zjemníme maslom.

Diskusia k receptu