Kačacie prsia so šalotkovým koláčikom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, masla, soli, tymianu a vody vypracujeme
cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme
odpočinúť 30 minút. Potom ho rozdelíme na
10 rovnakých dielov a vyvaľkáme. Formičky
vymastíme maslom a múkou a vložíme do nich
pripravené cestá, ktoré popicháme vidličkou.
- Navrch cesta položíme alobal a cesto zaťažíme
napríklad ryžou alebo fazuľou, dáme do
rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme takmer
dozlata. Hotové vyberieme a necháme
vychladnúť.
- Šalotky očistíme, nakrájame na rezance
a restujeme na oleji, kým nezmäknú. Odstavíme
a dochutíme medom, červeným vínnym
octom, balzamikovým octom a soľou. Šalotku
naplníme do košíkov a navrch nadrobíme
bryndzu zmiešanú so žĺtkom. Dáme zapiecť
do rúry pri 200 °C na 10 minút. Hotové vyberieme,
dozdobíme malým šalátom a podávame
so zaúdenými kačacími prsami.
|