Restované kačacie prsia

Kačacie prsia s vínovou omáčkou

Autor receptu: heleninka88

Pre mňa osobne je kačka slávnostné jedlo a tento recept robím doma len vo výnimočné dni, ale poviem Vám, že asi sa to zmení a bude u nás častejšie.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie prsia si umyje, osušíme a na strane s kožou narežeme do šikma. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením a sušeným cesnakom (všetko podľa vašej chuti). Ja som dávala po štipke zo všetkého.
  2. Kačacie prsia orestujeme na rozpálenej panvici bez tuku najprv zo strany s kožou až do vtedy kým koža nebude chrumkavá. Tuk odlievame. Môžme ich ešte popritláčať, aby bola koža rovnomerne opečená. Keď už máme kožu chrumkavú, opečieme prsia z druhej strany a aj zo všetkých strán a to na miernom ohni.
  3. Potom pridáme prelisovaný cesnak, cukor a maslo a počkáme kým sa cukor rozpustí. Po rozpustení pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Chvíľu povaríme a podlejeme vínom a varíme ešte 5 min. Odstavíme a zakryjeme alobalom.
  4. Ja som podávala kačacie prsia s opečenými zemiakmi a rukolovo-paradajkovým šalatom. Dobrú chuť. :-)