Restované kačacie prsia
Kačacie prsia s vínovou omáčkou
Autor receptu: heleninka88
Pre mňa osobne je kačka
slávnostné jedlo a tento recept
robím doma len vo výnimočné
dni, ale poviem Vám, že asi sa to
zmení a bude u nás častejšie.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kačacie prsia si umyje, osušíme a na strane s kožou narežeme do šikma. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením a sušeným cesnakom (všetko podľa vašej chuti). Ja som dávala po štipke zo všetkého.
- Kačacie prsia orestujeme na rozpálenej panvici bez tuku najprv zo strany s kožou až do vtedy kým koža nebude chrumkavá. Tuk odlievame. Môžme ich ešte popritláčať, aby bola koža rovnomerne opečená. Keď už máme kožu chrumkavú, opečieme prsia z druhej strany a aj zo všetkých strán a to na miernom ohni.
- Potom pridáme prelisovaný cesnak, cukor a maslo a počkáme kým sa cukor rozpustí. Po rozpustení pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Chvíľu povaríme a podlejeme vínom a varíme ešte 5 min. Odstavíme a zakryjeme alobalom.
- Ja som podávala kačacie prsia s opečenými zemiakmi a rukolovo-paradajkovým šalatom. Dobrú chuť. :-)