Kačacie taštičky

Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C asi 2 hodiny (podľa veľkosti stehna).
  2. Teriyaki : Zmiešame mirin, saké, cukor, sójovú omáčku a necháme miernym varom redukovať (dávame pozor, aby sa teriyaki nespálila).
  3. Plnka: Kačaciu pečeň opečieme, nakrájame na malé kocky, zmiešame s mäsom obratým z upečených kačacích stehien, nasekanou jarnou cibuľkou a najemno nasekanými shiitake hubami. Dochutíme soľou, korením a najemno nastrúhaným zázvorom.
  4. Kačacou zmesou naplníme gyoza cesto do tvaru trojuholníkov.
  5. Takto pripravené dim sum dáme na paru, naparujeme asi 3 minúty, potom zo spodnej strany opečieme dochrumkava a podávame s teriyaki omáčkou, najemno nakrájaným zázvorom a jarnou cibuľkou.