Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)

Autor receptu: mjuli

Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru. Je to úžasné jedlo s čerstvo pečeným chlebom, alebo pitou.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak nadrobno nakrájame, zmiešame s polovicou citrónovej šťavy, nadrobno nakrájaným petržlenom, paprikou a štipkou soli. Pečienku v tejto omáčke pácujeme 2 hodiny.
  2. Po uplynutí 2 hodín pečienku vyberieme z pácu, necháme odkvapkať, nakrájame na malé kocky, obalíme v krupici a na horúcom oleji smažíme do zlatista. Pomocou servítky sa zbavíme nadbytočného tuku.
  3. Do panvice, v ktorej sme vyprážali pečienku, pridáme ½ pohár vody, zmiešame s mletým koriandrom, mletým anízom, pridáme druhú polovicu citrónovej šťavy, osolíme a necháme zovrieť. Vyprážané pečienky prelejeme s touto omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a citrónovými krúžkami, a podávame.