Kabáč (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Mäteník, recept mam z knihy Vianoce na Slovensku. Rýchlovka plna vitamínov:).......(Je to vianočný recept. Mala som ho tu už skôr prichystaný, len som naň akosi zabudla :).)
60 minút príprava |
30-40 minút na 180-200 °C |
Postup
- vo vode rozmiešame droždie
- Kapustu si nasekáme na drobno(čím drobnejšie tým elpšie sa bude krájať)...šťavu si môžme uchovať ale iba trošku a pridáme potom do koláčika:)
- pridáme múku, vajce, soľ, rascu,kyslú kapustu a vidličkou vymiešame stredne cesto ani nie huste ani nie riedke:).
- Slaninku si nakrájame.
- Cesto vylejeme na vymastený plech,ak chceme taký ako mám na obrázku čiže fajnučky tenučky tak na veľký plech:) necháme chvíľku odpočívať, posypeme nakrájanou slaninkou
- Na potretie si prelisujeme cesnak pridáme olej a vodu so soľou:)
- pečieme priblížne15- 20 minút pri200- 230°C
Tu je čerstvo vybratý :)...natrela som ho a ešte na asi 3 minutky strčila späť aby všetci vedeli že dobrota je už n svete:))