Jókaiho fazuľová polievka
Peter Szlovák
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 18. marca 2012
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 18. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu, namočenú 24 hodín vopred, dobre umyjeme a dáme variť do vývaru. Pridáme aj údené koleno, klobásu a bobkový list. Klobásu po 10 minútach vyberieme a odložíme. Keď začne fazuľa mäknúť, pridáme očistenú nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Na slabom ohni pomaly varíme.
- 2
Keď údené koleno zmäkne, vyberieme ho a do polievky pridáme zápražku (masť, múka, nadrobno pokrájaná cibuľa, cesnak, paprika) a to zavaríme do polievky. Pridáme smotanu s trochou octu a prevaríme.
- 3
Mäso z kolena oberieme od kosti, nakrájame na drobné kocky, klobásu na kolieska a pridáme do polievky. Pridáme tiež domáce hrubšie rezance.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľmi sme si pochutnali :-)