Jogurtovo-tvarohová torta s jahodami, mandarínkami a želatínou zo šťavy z ovocia
Foto: vikulqa
Chcela som využiť všetko, čiže aj šťavu z konzerv z ovocia ktoré som do torty dávala :) Torta bola ešte viac svieža a lepšia Zobraziť celý popisChcela som využiť všetko, čiže aj šťavu z konzerv z ovocia ktoré som do torty dávala :) Torta bola ešte viac svieža a lepšia ako bez želatínky :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
900 g (2x450) |
|
340 g (2x170) v konzerve |
|
145 g v konzerve |
|
240 g (2x120) |
|
6 PL |
|
2 bal. |
|
1 bal. (Zlatý klas) |
|
Postup
-
1
V miske som zmiešala tvaroh, biely jogurt, vanilkový cukor, 4 PL kryštálového cukru.
- 2
Oddelila som ovocie z konzerv od šťavy a začala ukladať ingrediencie do okrúhlej formy v tomto poradí : Piškóty - krém - ovocie - piškóty - krém - ovocie - piškóty - krém.
- 3
Kým som ukladala ingrediencie do formy, nechala som zovrieť šťavu z ovocia.
- 4
Po zovretí som stíšila plameň na minimum. Potom som pomaly počas neustáleho miešania prisypávala zlatý klas, cukor 2 PL.
- 5
Keď zmes zhustla vyliala som ju na tortu do formy. Torta by mala odstáť 6-12 hodín, no ja som nevydržala a jedla ju už po troch, ale na druhý deň bola lepšia :)
- 6
Jednoduchá mňamka :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu