Jogurtové osvieženie
Foto: droetker
Komerčný recept.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
140 g |
|
1 balíček |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
160 g |
|
1 balíček |
|
4 ks |
|
Na náplň: | |
2 balíčky |
|
500 g |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
z 1/2 citrónu |
|
2 PL |
|
500 ml |
|
2 balíčky |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm). Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne zašľaháme mlieko a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút
- 2
Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Rozpustíme podľa návodu na obale. Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.
- 3
Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha a vmiešame do jogurtového krému. Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie. Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu