Jogurtové osvieženie
Autor receptu: droetker
Komerčný recept.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm).
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne zašľaháme mlieko a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
- Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Rozpustíme podľa návodu na obale. Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.
- Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha a vmiešame do jogurtového krému. Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie. Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.
|