Jogurtové osvieženie

Autor receptu: droetker

Komerčný recept.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm). Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne zašľaháme mlieko a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút
  2. Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Rozpustíme podľa návodu na obale. Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.
  3. Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha a vmiešame do jogurtového krému. Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie. Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.