Foto: anina6
Bryndzové halušky určite každý pozná a aj ich okoštoval, ale ja svoje robím aj s pridaním domáceho jogurtu. Skúste, chuť je vynikajúca.
príprava
Postup
-
1
Gramáž surovín presne neuvádzam, robím podľa oka, koľko stravníkov bude halušky konzumovať. Dnes som spravila zo štyroch veľkých zemiakov, ktoré som očistila a nastrúhala na strúhadle. Takže do postrúhaných zemiakov pridáme hladkú a polohrubú múku a vajíčko. Múky dávam toľko, aby sa mi spravilo dobré cesto, ktoré mi dobre prechádza cez haluškár, aby sa pekne lialo, ale aby nebolo riedke, lebo sa halušky rozvaria.
- 2
Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej hádžem halušky cez haluškár. Keď sú uvarené, pekne vyplávajú na povrch, scedím a trošku ochladím pod studenou vodou.
- 3
Medzitým si nakrájam slaninku na drobno a opražím. Bryndzu asi 125 g zmiešam s 2 dl pohárikom domáceho jogurtu a vylejem na halušky. Osolím, omastím slaninkou a halušky sa môžu konzumovať. Môžme ozdobiť a dochutiť posekanou pažítkou. Veľmi dobrééééé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Slaninka+pazitka, vzdy dobra volba. Nabuduce skusim s jogurtom, ale domaci je domaci.
aj s jogurtom sú dobré, máš ich parádne... :))