Bryndzovo-jogurtové halušky

anina6 - fotkaanina6, 18. augusta 2013
Bryndzovo-jogurtové halušky
Foto: anina6

Bryndzové halušky určite každý pozná a aj ich okoštoval, ale ja svoje robím aj s pridaním domáceho jogurtu. Skúste, chuť je vynikajúca.

30 minút
príprava

Suroviny

3-4 ks
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Gramáž surovín presne neuvádzam, robím podľa oka, koľko stravníkov bude halušky konzumovať. Dnes som spravila zo štyroch veľkých zemiakov, ktoré som očistila a nastrúhala na strúhadle. Takže do postrúhaných zemiakov pridáme hladkú a polohrubú múku a vajíčko. Múky dávam toľko, aby sa mi spravilo dobré cesto, ktoré mi dobre prechádza cez haluškár, aby sa pekne lialo, ale aby nebolo riedke, lebo sa halušky rozvaria.

  2. 2

    Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej hádžem halušky cez haluškár. Keď sú uvarené, pekne vyplávajú na povrch, scedím a trošku ochladím pod studenou vodou.

  3. 3

    Medzitým si nakrájam slaninku na drobno a opražím. Bryndzu asi 125 g zmiešam s 2 dl pohárikom domáceho jogurtu a vylejem na halušky. Osolím, omastím slaninkou a halušky sa môžu konzumovať. Môžme ozdobiť a dochutiť posekanou pažítkou. Veľmi dobrééééé.

Diskusia k receptu

radost
verím-že sú veľmi dobré...aj pre nás...
kredenc
Fajn, klasika! Až na to pretláčanie cez sitko. A čo tak hádzať (aspoň občas) z lopára (teda doštičky). Tako na tanieri vyzerajú "akoby ich jedna mater mala".
aroooo
robievam tak isto, bryndzu rozmiešavam kys.smotanou, alebo bielym jogurtom, *****
venusa
S jogurtom som ich nerobila, no davam kyslu pochutkovu smotanu ( 16% ) od prveho razu. Halusky robievam zasadne bez vajcia ( nie su hutne ) a s polohrubej muky.
Slaninka+pazitka, vzdy dobra volba. Nabuduce skusim s jogurtom, ale domaci je domaci.
ampara
Som presvedčená,že keby boli hádzané z lopára,tak by Agent-Kredenc-Provokatér napísal,že škoda ,že nie sú pretláčané cez sitko,vyzeralo by to na tanieri krajšie.
anina6
všetkým ďakujem pekne za komentáre, ako som písala každý robí halušky po svojom a aj z iných ingrediencií, nám chutia práve také "akoby ich jedna mater mala".
hannah22
verím, mám vyskúšané aj so smotanou.... najlepšia bola zakysanka
aj s jogurtom sú dobré, máš ich parádne... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia