Foto: babkamt
Kým si muž so synom pochutnávali na polievke z rýdzikov, ja som smažila bedľu.
Postup
-
1
Nebolo jej veľa, no ako pochúťka po rýdzikovej polievke dobre padla. Osolenú bedľu som obalila v klasickom trojobale: múka, vajíčko, strúhanka. Na rozohriatom oleji som ju vysmažila. Hotovú som kládla na papierovú kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný tuk.
-
2
Prepáčte, že som nefotila, ako som panírovala bedľu:-) Moji chlapi sa hostili na polievke a ja som dopekala bedľu. Ponáhľala som sa, aby sa mi z polievky ušlo:-)
nech aspon vam padne na uzitok :-)))
bedle mam rada aj len tak na sucho opecene a so solou a stipkou korenia, mnam :-)
nerastú..a keď-len po jednom raz tam..raz tu..
2 bedle dostal muž od priateľov..mali málo-i tak nadelili..veľké klobúky..
my len tak jednoducho:
panvica + masť rozhorúčiť - šupnúť klobúk-osmažiť a posoliť..z jednej i druhej strany..bez odkvapkávania rovno na krajček chleba..
v srdci radosť..v duši pokoj..v bruchu blaho..
veľa šťastia..hubári..nech sa vám dačo nájsť podarí..:-)
varecha.pravda.sk/recepty/hubovy-hamburger-s-avokadom/261...
Žiaľ, v lese, ktorý je okolo našej chalupy tohto roku nevyrástlo nič. Tak môžem len pozerať na tvoj obrázok a slintať.
A ked sme uz pri hubach, skusme aj hriby. Taky vysmazany suchohrib alebo masliak je este vacsia lahodka nez bedla.