Vysmážaná bedľa jedlá

babkamt - fotkababkamt, 10. októbra 2015
Vysmážaná bedľa jedlá
Foto: babkamt

Kým si muž so synom pochutnávali na polievke z rýdzikov, ja som smažila bedľu.

Suroviny

8 ks
1 ks
 jemná
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nebolo jej veľa, no ako pochúťka po rýdzikovej polievke dobre padla. Osolenú bedľu som obalila v klasickom trojobale: múka, vajíčko, strúhanka. Na rozohriatom oleji som ju vysmažila. Hotovú som kládla na papierovú kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný tuk.

    Vysmážaná bedľa jedlá - obrázok 1
  2. 2

    Prepáčte, že som nefotila, ako som panírovala bedľu:-) Moji chlapi sa hostili na polievke a ja som dopekala bedľu. Ponáhľala som sa, aby sa mi z polievky ušlo:-)

    Vysmážaná bedľa jedlá - obrázok 2

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
jajboze , toho roku sa mi ani jeden hribik ani bedla nepodarili najst :-(
nech aspon vam padne na uzitok :-)))
bedle mam rada aj len tak na sucho opecene a so solou a stipkou korenia, mnam :-)
veru..@smejkad..jajbo že..čože už len tento rok tým naším hubám pomôže..??
nerastú..a keď-len po jednom raz tam..raz tu..
2 bedle dostal muž od priateľov..mali málo-i tak nadelili..veľké klobúky..
my len tak jednoducho:
panvica + masť rozhorúčiť - šupnúť klobúk-osmažiť a posoliť..z jednej i druhej strany..bez odkvapkávania rovno na krajček chleba..
v srdci radosť..v duši pokoj..v bruchu blaho..
veľa šťastia..hubári..nech sa vám dačo nájsť podarí..:-)
Bedle nadherne ,ale tento rok sme este nemali.Tiez len ,ako Vy vyprazane.Vlani manzel nazbieral hojne na zahori ,ale tento rok sa nedari.Verim,ze rozvoniavali a chutili.k.k.*****
Ja huby nejem, vadí mi ich vôňa a aj konzistencia. Výnimkou sú tanečnice (niekde sa im hovorí špička) a bedle. Na takejto šnicli, ako si pripravila, si naozaj pochutnám. Mám rada aj bedle na smotane, ale tie robievam z bedle červenajúcej, ktorá na rozdiel od bedle vysokej, ktorú si vypražila, rastie neskôr na jeseň. Má tvar mikrofónu, tak ju volali naše dcéry a po prekrojení na reze sčervenie.
Žiaľ, v lese, ktorý je okolo našej chalupy tohto roku nevyrástlo nič. Tak môžem len pozerať na tvoj obrázok a slintať.
@smejkad neklesaj na duchu. Určite aj ty nazbieraš. Dobré sú aj na tvoj spôsob. Pôvodne som chcela spraviť ako opisuješ ty, no chlapi chceli vysmážané. @radost to ste si museli pochutnať:-) Robievam, takže viem, že to bolo dobré. @tiginko dobrý nápad , pridať trochu rasce, tá k hubám pasuje. @marianne ďakujem za pridaný link. Tento recept od @kecemis mi ušiel. No už som to napravila, uložila som si ho do kk:-) Dúfam, že nebude dlho ležať zapadnutý prachom a budem ho môcť túto jeseň ešte pripraviť:-)Fajn, že to nevzdávaš. Parádnu výbavu si si zadovážila. Páči sa mi tvoj nožík. Prajem ti, aby si sa z lesa vracala s plným košíkom.
U nás na chalupe začali rásť teraz na jeseň, tiež som zo dva krát vysmažila, ale aj upečené na prírodno sme mali...
@sovka62 tento rok je s hubami bieda. Na smotane som ešte bedľu nerobila. Prosím ťa, vieš mi povedať, čo sa deje s naším orechom? Toto je už druhý strom, ktorý mi uhynie. Pod stromom mi začali rásť huby. Sú to hnojáky? Strom má asi 15 rokov, je vysoký, má pekné veľké orechy. Pokúsim sa pridať fotky. Dá sa nejako zachrániť?











@dobryhrn čekvar tento rok je s hubami bieda. Bolo sucho. Takže aj ty si si včera pochutnávala na bedľe:-) @elektra to je super, keď máš chalupu blízko lesa. Ráno si vybehneš do lesa na prechádzku, nazbieraš huby a o obed je postarané:-) Spojíš príjemné s užitočným.

Pridaj komentár k receptu: