Krémová tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka

Jesenná hokkaido polievka

simonka21 - bez fotkysimonka21, 26. septembra 2019
Jesenná hokkaido polievka
Foto: simonka21

Jesenná hokkaido polievka, ktorá sa skvele hodí na toto krásne jesenné počasie.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
350 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hokkaido tekvicu si olúpeme, rozrežeme, vnútro vydlabeme a porežeme na menšie kúsky. Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme pokrájanú hokkaido tekvicu, osolíme a privedieme do varu. Varíme kým tekvica nie je mäkká a vhodná na rozmixovanie.

  2. 2

    Po uvarení tekvice, scedíme vodu ale v hrnci necháme aspoň 2 dcl vody aj s tekvicou. Pridáme smotanu na šľahanie, trochu mlieka a rozmixujeme. Ak je polievka príliš hustá, pridáme ešte mlieko a znova rozmixujeme. Ak nám vyhovuje hustota polievky, hrniec dáme späť na šporák a privedieme do varu, dochutíme a odstavíme. Nakoniec pridáme trochu majoránky na dochutenie.

  3. 3

    Polievku sme si ozdobili balsamicom a tekvicovým olejom + sme pridali kocky opečeného chlebíka.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: