Krémová tekvicová polievka

Jesenná hokkaido polievka

Autor receptu: simonka21

Jesenná hokkaido polievka, ktorá sa skvele hodí na toto krásne jesenné počasie.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hokkaido tekvicu si olúpeme, rozrežeme, vnútro vydlabeme a porežeme na menšie kúsky. Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme pokrájanú hokkaido tekvicu, osolíme a privedieme do varu. Varíme kým tekvica nie je mäkká a vhodná na rozmixovanie.
  2. Po uvarení tekvice, scedíme vodu ale v hrnci necháme aspoň 2 dcl vody aj s tekvicou. Pridáme smotanu na šľahanie, trochu mlieka a rozmixujeme. Ak je polievka príliš hustá, pridáme ešte mlieko a znova rozmixujeme. Ak nám vyhovuje hustota polievky, hrniec dáme späť na šporák a privedieme do varu, dochutíme a odstavíme. Nakoniec pridáme trochu majoránky na dochutenie.
  3. Polievku sme si ozdobili balsamicom a tekvicovým olejom + sme pridali kocky opečeného chlebíka.