Krémová tekvicová polievka
Jesenná hokkaido polievka
Autor receptu: simonka21
Jesenná hokkaido polievka, ktorá sa skvele hodí na toto krásne jesenné počasie.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hokkaido tekvicu si olúpeme, rozrežeme, vnútro vydlabeme a porežeme na menšie kúsky. Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme pokrájanú hokkaido tekvicu, osolíme a privedieme do varu. Varíme kým tekvica nie je mäkká a vhodná na rozmixovanie.
- Po uvarení tekvice, scedíme vodu ale v hrnci necháme aspoň 2 dcl vody aj s tekvicou. Pridáme smotanu na šľahanie, trochu mlieka a rozmixujeme. Ak je polievka príliš hustá, pridáme ešte mlieko a znova rozmixujeme. Ak nám vyhovuje hustota polievky, hrniec dáme späť na šporák a privedieme do varu, dochutíme a odstavíme. Nakoniec pridáme trochu majoránky na dochutenie.
- Polievku sme si ozdobili balsamicom a tekvicovým olejom + sme pridali kocky opečeného chlebíka.