Jemný kivi zákusok
Autor receptu: redakcia
Postup- Vajcia vyšľaháme s cukrom,
postupne pridáme olej,
mlieko a preosiatu múku
s kypriacim práškom. Cesto
rozotrieme na plech vyložený
papierom na pečenie
a upečieme do zlatohneda.
- Vychladnuté cesto vyklopíme
na čistú utierku, papier
opatrne odstránime a cesto
vrátime opačnou stranou
na plech. Šľahačku vyšľaháme
s vanilkovým cukrom
dotuha. Pridáme kyslú smotanu
a práškový cukor. Smotanovú
masu dobre vymiešame
a natrieme na cesto.
- Kivi olúpeme a nakrájame na
tenké kolieska, ktoré poukladáme
na krémovú vrstvu.
Necháme stuhnúť.
- Želatínová
poleva: v 300 ml vody
rozpustíme práškový džús
a dáme ho variť. Do horúcej
zmesi vlejeme 200 ml vody
s rozmiešaným zlatým klasom.
Za stáleho miešania
varíme do zhustnutia.
- Teplú
polevu rozotrieme po povrchu
múčnika. Zákusok dáme
do chladu a necháme asi
12 hodín odležať. Potom krájame
na rovnaké kocky.
|