Foto: foo
,,Na vrchu chrumkavá čokoládová kôrka a vo vnútri jemná sladučká "mousse"". Inšpiráciu som si zobrala z jednej anglickej relácie o varení, no a trošku Zobraziť celý popis,,Na vrchu chrumkavá čokoládová kôrka a vo vnútri jemná sladučká "mousse"". Inšpiráciu som si zobrala z jednej anglickej relácie o varení, no a trošku som si recept upravila. Naozaj stojí za to. Dovolím si povedať, že jeden z najlepších čokoládových koláčov, aké som kedy jedla ;) Veď vyskúšajte sami :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Takže z 3 PL cukru vytvoríme karamel, ktorý si vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Keď stuhne, polámeme ho na maličké čiastočky.
- 2
Rúru predohrejeme na 180°C. Formu si vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a vhodíme do mixéra spolu s kakaom, cukrom, rozpusteným maslom, orechami a štipkou soli. Zmes vylejeme do misky, kam pridáme vajíčko a ručným mixérom poriadne zamiešame. Postupne popridávame ďalšie vajíčka. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a tú potom pomaly vsypeme do čokoládovej masy. Opäť premixujeme.
- 3
Hotovú zmes vylejeme do formy, rovnomerne ju rozprestrieme a na vrch poukladáme kúsočky karamelu. Jednotlivo každý kúsok vtlačíme do cesta hlbšie.
- 4
Pečieme cca.25 minút. Porcií mi vyšlo približne 5 väčších, koláč som robila z polovice uvedených surovín. Pri podávaní by ste mali byť dosť opatrní, koláčik je dosť krehký a jemný, no o to lepšie chutí ;) Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu