Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Jemná brokolicová polievka

peterkub - fotkapeterkub, 28. mája 2018
Jemná brokolicová polievka
Foto: peterkub

Rýchla a chutná polievka, ktorá sa dá kombinovať na rôzne spôsoby. Dnes som ju urobil len naľahko. Ako prílohu som použil moje obľúbené polievkové Zobraziť celý popisRýchla a chutná polievka, ktorá sa dá kombinovať na rôzne spôsoby. Dnes som ju urobil len naľahko. Ako prílohu som použil moje obľúbené polievkové guľôčky. Niekedy ju podávam s natvrdo uvarenými vajíčkami, opečeným chlebom, osmaženou slaninkou alebo postrúhaným syrom.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 strúčiky
200 ml (alebo mlieko)
1 kocka




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame, následne orestujeme na oleji.

    Jemná brokolicová polievka  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na ružičky rozobratú brokolicu.

    Jemná brokolicová polievka  - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme litrom vody, pridáme bujón a varime, kým nebude brokolica mäkká. Následne rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu alebo mlieko, rozmiešame a opätovne krátko povaríme. Dochutíme korením a soľou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
Rychlo a zdravo. Ja nedávam do brokolicovej polievky cesnak, nepasuje tam. Pár ružičiek nechávam celé a pridám do polievky na záver.
atulienka
Mne zase cesnak s brokolicou veľmi chutí. Keď robím brokolicu na spôsob špenátu, ani si to neviem bez cesnaku predstaviť. Je to tak, že koľko ľudí, toľko chutí. A jemná brokolicová polievka ma veľmi láka. Zajtra uvarím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia