Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou

Miloš Miklánek
šéfkuchár reštaurácie Magnus v Trenčíne, 2. októbra 2009
Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
4
porcie
30 minút
príprava
14 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
10 g
10 g
1 ks
100 g
0,1 l
0,2 l
200 g
100 g
300 g
300 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou, vložíme na rozpálenú panvicu a sprudka opečieme zo všetkých strán. Potom panvicu vložíme do rúry a pečieme asi 14 minút. Počas pečenia mäso otáčame.

  2. 2

    Po upečení necháme mäso asi šesť minút odležať. Ovocné ratatouille: Na panvici si spravíme s z cukru karamel, zalejeme vodou a džúsom a necháme zredukovať.

  3. 3

    Potom pridáme ovocie nakrájané na väčšie kúsky a vnútro z vanilkového struku. Prevaríme a podávame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: