Jelenie mäso

Jelení roastbeef s ragú z kuriatok

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Jelenie karé umyjeme a osušíme. Mäso nechávame v celku, osolíme a okoreníme. Karé vložíme do fólie, ktorá je určená na vákuovanie, a zavákuujeme. V origináli sa takto pripravené karé varí sous–vide 10 hodín pri teplote 58 °C. Ak nemáte doma vákuovačku a hrniec s nastaviteľnou teplotou, odporúčame karé zakryť alobalom a piecť pri 130 °C hodinu a pol.
  2. Ragú s kuriatkami: Kuriatka očistíme, obvaríme a scedíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme obvarené kuriatka a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom. Po zredukovaní vína pridáme smotanu, soľ a korenie. Pred dovarením pridáme maslo a najemno nakrájanú koriandrovú vňať.
  3. Mäso servírujeme nakrájané na tenké plátky a podávame s kuriatkovým ragú.