Jelení chrbát v chlebovom ceste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jelení chrbát umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme z každej strany. Opečieme na panvici s rozmarínom a cesnakom. Mäso vyberieme z panvice, necháme vychladnúť.
  2. Medzitým pripravíme cesto. Do nádoby dáme múku, droždie, vodu a soľ a vypracujeme stredne husté cesto. Necháme ho asi 20 minút kysnúť, potom cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm.
  3. Do cesta vložíme mäso, zrolujeme, urobíme bochník a položíme na vymastený plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 oC približne 10 minút. Potom ho potrieme studenou vodou a pečieme ďalších 20 minút.