Jednoduchý koláč z tekvice cucurbita pepo

Autor receptu: trijana

Tu, kde zijem, sa zltooranzova tekvica bezne konzumuje pecena v trube alebo ako plnka do kolaca z vytahovaneho cesta, tak ako sa na Slovensku vyraba makovo jablkova strudla. Mne sa zdalo, ze je to trosku stereotypne a tak som sa raz rozhodla pokusit sa z tekvice vyrobit nieco nove a rovnako zdrave.

50
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. ocistenu tekvicu rozmixujeme s mliekom a cukrom, osupeme jablka a nadrobno nastruhame, spojime s tekvicou
  2. do muky zamiesame prasok do peciva a pridame k rozmixovanej tekvici a jablkam, pridame orechy, lieskovce, hrozienka a skoricu a vsetko dobre premiesame
  3. hlbsi plech na pecenie natrieme maslom a posypeme prezlou, zmes vylejeme na plech a pecieme cca 45 min na 200C.