Jednoduchý koláč z tekvice cucurbita pepo
Autor receptu: trijana
Tu, kde zijem, sa zltooranzova tekvica bezne konzumuje pecena v trube alebo ako plnka
do kolaca z vytahovaneho cesta, tak ako sa na Slovensku vyraba makovo jablkova strudla.
Mne sa zdalo, ze je to trosku stereotypne a tak som sa raz rozhodla pokusit sa z tekvice
vyrobit nieco nove a rovnako zdrave.
50 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- ocistenu tekvicu rozmixujeme s mliekom a cukrom, osupeme jablka a nadrobno nastruhame, spojime s tekvicou
- do muky zamiesame prasok do peciva a pridame k rozmixovanej tekvici a jablkam, pridame orechy, lieskovce, hrozienka a skoricu a vsetko dobre premiesame
- hlbsi plech na pecenie natrieme maslom a posypeme prezlou, zmes vylejeme na plech
a pecieme cca 45 min na 200C.