Jednoduchý jogurtovo-ovocný koláč fotorecept
Foto: kucharecka33
Je to rýchly jednoduchý koláč, ktorý pečiem vždy keď mi ostanú nejaké jablká, alebo sa v lete na stole objavia broskyne od suseda záhradkára, Zobraziť celý popisJe to rýchly jednoduchý koláč, ktorý pečiem vždy keď mi ostanú nejaké jablká, alebo sa v lete na stole objavia broskyne od suseda záhradkára, či naše vlastné slivky a ja už neviem čo s nimi, ale nemám mentálnu energiu na nič zložité 😎
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
30 g |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
|
|
Na posýpku: | |
10 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
Na potretie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame vajce, olej, zmäknuté maslo a cukor. Pridáme jogurt a múku s kypriacim práškom, vymiešame redšie cesto. Vylejeme ho na vymastený a pomúčený plech.
- 2
Na vrch poukladáme ovocie - postrúhané jabĺčka, nakrájané slivky, broskyne, ríbezle... Čo chladnička/záhradka dala :-) (V tomto konkrétnom koláčiku som použila 2 jablká a 2 broskyne.)
- 3
V miske si pripravíme sladkú posýpku z múky, cukru a masla.
- 4
Rovnomerne rozsypeme po koláči.
- 5
Dáme piecť na 180 °C (elektrická - horný/dolný ohrev), alebo 160 °C (teplovzdušná) na cca 25 minút.
- 6
Dobrú chuť! :-)
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu