Jablkový koláč

Jednoduchý bublaninový jablčník s posýpkou

Autor receptu: helena10

Tento koláč je u nás veľmi obľúbený. Na meranie surovín vám postačí 250 ml hrnček a polievková lyžica.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: v miske vymiešam sypké suroviny, pridám tekuté suroviny a ručným mixérom poriadne vymiešam na jednoliate cesto.
  2. Hotové cesto vylejem na plech 22x33 cm potretý olejom a posypaný hrubou múkou.
  3. Na cesto rovnomerne rozložím jablkovú zmes, ktorú som si pripravila z našich očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk. Dochutila som podľa seba. Hrozienka boli dopredu zaliate horúcou vodou a scedené.
  4. Zvrchu jablká popichám sem-tam vidličkou, aby sa dostali hlbšie do cesta.
  5. Potom celý povrch posypem škoricovou mrveničkou pripravenou z uvedených surovín. Posýpku si môžete spraviť podľa svojej chuti.
  6. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút. Skontrolujem špajľou. Vychladený jablčník nakrájam.