Jablkový koláč
Jednoduchý bublaninový jablčník s posýpkou
Autor receptu: helena10
Tento koláč je u nás veľmi obľúbený. Na meranie surovín vám postačí 250 ml hrnček a polievková lyžica.
Postup
- Cesto: v miske vymiešam sypké suroviny, pridám tekuté suroviny a ručným mixérom poriadne vymiešam na jednoliate cesto.
- Hotové cesto vylejem na plech 22x33 cm potretý olejom a posypaný hrubou múkou.
- Na cesto rovnomerne rozložím jablkovú zmes, ktorú som si pripravila z našich očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk. Dochutila som podľa seba. Hrozienka boli dopredu zaliate horúcou vodou a scedené.
- Zvrchu jablká popichám sem-tam vidličkou, aby sa dostali hlbšie do cesta.
- Potom celý povrch posypem škoricovou mrveničkou pripravenou z uvedených surovín. Posýpku si môžete spraviť podľa svojej chuti.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút. Skontrolujem špajľou. Vychladený jablčník nakrájam.