Jednoduché jarné rizoto

Autor receptu: amelie

Nenáročné na prípravu aj na peňaženku, ale chutné, rýchle a ľahko stráviteľné :-))) Kto nemá rád krevetky, nemusí ich použiť.

4-5
porcie
20-25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Biele časti jarných cibuliek pokrájame, speníme na masle s olejom, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zelené časti cibuliek a stonky zeleru a krátko orestujeme. Vsypeme ryžu (bez premývania!), 1 pl posekanej mrkvovej vňate, osolíme a miešame za stáleho podlievania vývarom, v ktorom sme povarili čerstvé bylinky. Rizoto pritom vareškou nadvihujeme odo dna, kým ryža nezmäkne, ale vnútri zostane chrumkavá na skus. Pridáme predvarenú špargľu pokrájanú na asi 4 cm dlhé kúsky. Po 2-3 minútach vmiešame tri štvrtiny krevetiek, ktoré sme cca 1 minútu nechali prevrieť vo vode. Rizoto ozdobíme na tanieri zvyšnými krevetkami.