Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou
Foto: saymona
Toto je recept na jedno z našich najobľúbenejších jedál, jednoduché a sýte.
Postup
-
1
Mäso naklepem, osolím a okorením. Plátky mäsa z oboch strán sprudka opečiem na masti, aby sa mäso zasiahlo. Mäso vyberiem a do výpeku pridám nakrájanú cibuľu a cesnak.
- 2
Keď je cibuľa s cesnakom opečená, pridám mletú papriku, soľ, korenie a rascu, chvíľku posmažím a pridám mäso aj so šťavou, ktorú pustilo.
- 3
Podlejem vývarom alebo vodou. Dusím na miernom ohni do mäkka. Dochutím ligurčekom.
- 4
Tarhoňu opražím na masti do zhnednutia. Zalejem vodou a pridám soľ korenie. Na miernom ohni varím do zmäknutia.
- 5
Dobru chuť.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano Žitavsku ta je najlepšia aká moze byt vždy keď prídem na Sk si beriem papriku na kila,no teraz mi ju posiela sestra :D chvalabohu tato Írska " paprika " nema ani chuť ani farbu a to papriku ani s vrtuľníka nevidelo :/
Uvarila som k tomu aj mrkvu a hrášok.
Ďakujem a pekný zvyšok nedele prajem.