Bravčové mäso

Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou

Autor receptu: saymona

Toto je recept na jedno z našich najobľúbenejších jedál, jednoduché a sýte.

Postup

  1. Mäso naklepem, osolím a okorením. Plátky mäsa z oboch strán sprudka opečiem na masti, aby sa mäso zasiahlo. Mäso vyberiem a do výpeku pridám nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Keď je cibuľa s cesnakom opečená, pridám mletú papriku, soľ, korenie a rascu, chvíľku posmažím a pridám mäso aj so šťavou, ktorú pustilo.
  3. Podlejem vývarom alebo vodou. Dusím na miernom ohni do mäkka. Dochutím ligurčekom.
  4. Tarhoňu opražím na masti do zhnednutia. Zalejem vodou a pridám soľ korenie. Na miernom ohni varím do zmäknutia.
  5. Dobru chuť.