Bravčové mäso
Jednoduché bravčové mäso s tarhoňou
Autor receptu: saymona
Toto je recept na jedno z našich najobľúbenejších jedál, jednoduché a
sýte.
Postup
- Mäso naklepem, osolím a okorením. Plátky mäsa z oboch strán sprudka opečiem na masti, aby sa mäso zasiahlo. Mäso vyberiem a do výpeku pridám nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Keď je cibuľa s cesnakom opečená, pridám mletú papriku, soľ, korenie a rascu, chvíľku posmažím a pridám mäso aj so šťavou, ktorú pustilo.
- Podlejem vývarom alebo vodou. Dusím na miernom ohni do mäkka. Dochutím ligurčekom.
- Tarhoňu opražím na masti do zhnednutia. Zalejem vodou a pridám soľ korenie. Na miernom ohni varím do zmäknutia.
- Dobru chuť.