Ryža
Jednoduchá ryža s rezancami
Autor receptu: ryzasos
Vynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové* a
prekvapiť svojich hostí. Ryža s rezancami je recept, ktorý spája španielsku kulinársku tradíciu s vplyvom ázijskej kuchyne. Vďaka
spojeniu ryže a rezancov sa chute prelínajú v každom súste.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca alebo hlbokej panvice pridajte olivový olej. Keď sa zohrejte, pridajte surové rezance alebo niťovky. Občas premiešajte, aby neprihoreli. Potom pridajte na drobno nasekaný cesnak a krátko opražte.
- Pridajte premytú ryžu a dobre premiešajte, aby sa zrnká obalili olejom.
- Pridajte vývar a soľ podľa chuti. Varte na stredne vysokej teplote 5 minút. Po uplynutí tejto doby znížte oheň, prikryte panvicu a dovarte ryžu s rezancami na miernom ohni 20 minút.
- Nakoniec necháme pár minút odležať a ozdobíme trochou nasekanej petržlenovej vňate.