Ryža

Jednoduchá ryža s rezancami

Autor receptu: ryzasos

Vynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové* a prekvapiť svojich hostí. Ryža s rezancami je recept, ktorý spája španielsku kulinársku tradíciu s vplyvom ázijskej kuchyne. Vďaka spojeniu ryže a rezancov sa chute prelínajú v každom súste.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca alebo hlbokej panvice pridajte olivový olej. Keď sa zohrejte, pridajte surové rezance alebo niťovky. Občas premiešajte, aby neprihoreli. Potom pridajte na drobno nasekaný cesnak a krátko opražte.
  2. Pridajte premytú ryžu a dobre premiešajte, aby sa zrnká obalili olejom.
  3. Pridajte vývar a soľ podľa chuti. Varte na stredne vysokej teplote 5 minút. Po uplynutí tejto doby znížte oheň, prikryte panvicu a dovarte ryžu s rezancami na miernom ohni 20 minút.
  4. Nakoniec necháme pár minút odležať a ozdobíme trochou nasekanej petržlenovej vňate.